HIFU

Ontdek HIFU Behandeling:
Een Non-Chirurgische Facelift!

HIFU, oftewel High Intensity Focused Ultrasound, is de sleutel tot een niet-chirurgische facelift. Deze innovatieve behandeling combineert niet-invasieve of minimaal invasieve huidverjongende technieken om de tekenen van veroudering en beschadigde huid te revitaliseren.

De HIFU Behandeling gebruikt geluidsgolven als basis voor een facelift, zonder de noodzaak van een scalpel en zonder herstelperiode. De geluidsgolven genereren energie die de temperatuur onder de huid verhoogt tot 60°. Hierdoor wordt een herstelproces gestimuleerd, waarbij de productie van collageen toeneemt. Met de verhoogde collageenaanmaak wordt de huid steviger en strakker.

De HIFU-behandeling maakt gebruik van het natuurlijke reactievermogen van het lichaam om de huid opnieuw te liften. Het proces van collageenvorming duurt ongeveer 3 maanden, waarbij de huid geleidelijk aan steviger wordt. Deze veelzijdige behandeling is geschikt voor de hals, het gezicht en het decolleté.

Kortom, HIFU biedt een geavanceerde en effectieve benadering voor diegenen die streven naar een jeugdiger uitstraling, zonder de noodzaak van chirurgie.

Voor wie is een HIFU behandeling geschikt?

HIFU is met name geschikt voor mensen met een ouder wordende huid die de voorkeur geven aan een alternatief voor fillers of die een chirurgische facelift als te ingrijpend ervaren. Deze behandeling is eenvoudig toe te passen, heeft minimale bijwerkingen en vereist geen hersteltijd na een operatie. Bovendien is het discreet te ondergaan zonder dat het direct zichtbaar is voor je omgeving. Met de HIFU-behandeling kun je op een natuurlijke manier je huid liften en verstevigen.

Het is belangrijk op te merken dat de niet-chirurgische HIFU-behandeling niet geschikt is voor ernstig verslapte huid of voor het aanspannen van onderliggende spieren, vooral langs de haarlijn en in de hals, zoals een chirurgische facelift of halslift dat wel kan doen.

Onderzoek heeft aangetoond dat de HIFU-facelift bijzonder effectief is voor het verbeteren van de kaaklijn, wangen en het gebied rondom de mond. Het is daarmee een gerichte oplossing voor specifieke gebieden waar veroudering zichtbaar is.


Voordelen

Minimale Hersteltijd:

 • Na de behandeling kan de huid enkele dagen licht gezwollen of rood zijn, maar de hersteltijd is zeer kort.

Minder Gezondheidsrisico’s:

 • Doordat de behandeling minder ingrijpend is dan een chirurgische ingreep, brengt het over het algemeen minder potentiële gezondheidsrisico’s met zich mee.


Nadelen

Minder Intensieve Lifting:

 • De mate van lifting en verstrakking is niet gelijk aan wat je kunt verwachten na een chirurgische facelift.

Meerdere Behandelingen Nodig:

 • De HIFU-behandeling is waarschijnlijk geen eenmalige ingreep. Sommige behandelingen vereisen een reeks sessies voor optimale resultaten.

Onderhoudsbehandelingen Nodig:

 • Net als veel niet-chirurgische behandelingen vereist HIFU doorlopende onderhoudsbehandelingen om de resultaten te behouden, soms drie tot vier sessies.

Nazorg na HIFU Behandeling:

Na de HIFU-behandeling kunnen lichte roodheid en soms milde zwelling optreden, evenals enkele uren lichte tintelingen. Het is belangrijk om de volgende richtlijnen te volgen voor een optimaal herstel:

Vermijd Inspanning en Sauna:
Gedurende de eerste 12 uur na de behandeling wordt het aanbevolen om niet te sporten of naar de sauna te gaan.
Vermijd Zonblootstelling:
Tot 48 uur na de behandeling moet blootstelling aan direct zonlicht worden vermeden om mogelijke irritatie te voorkomen.
Hydraterende Maskers: en collageen serum
Vaak wordt nazorg ondersteund door het gebruik van hydraterende maskers om de huid te kalmeren en te voeden. Ons Healthy Glow Mask en de Collagen Skin Booster.
Vermijd Extreme Temperaturen:
Het vermijden van blootstelling aan extreme temperaturen, zowel hitte als kou, op het gezicht kan helpen bij het bevorderen van de optimale ontwikkeling van de resultaten.
Gedoseerde Zonbescherming:
Wanneer blootstelling aan de zon niet kan worden vermeden, is het dragen van een zonnebrandcrème met een hoge SPF aan te raden.

Verwachte Resultaten van een HIFU Behandeling:

Hoewel de resultaten variëren per persoon, zijn hier algemene verbeteringen die je kunt verwachten:

 1. Vermindering van Rimpels: Rimpels rond je voorhoofd, ogen en mond kunnen aanzienlijk verminderen.
 2. Verbeterde Huidstructuur: Je huidstructuur wordt gladder, waardoor een jeugdige uitstraling ontstaat.
 3. Verfijnde Poriën: Poriën worden fijner, wat bijdraagt aan een egalere teint.
 4. Verstevigde Huid op de Wangen: De huid op je wangen wordt strakker en krijgt een verbeterde stevigheid.
 5. Verbeterde Elasticiteit en Contouren:  Huidelasticiteit en gezichtscontouren kunnen significant verbeteren.
 6. Lift van de Kaaklijn: Een afhangende kaaklijn kan worden gelift, waardoor een meer gedefinieerde kaaklijn ontstaat.
 7. Verbeterde Huidstructuur en Teint: Algehele verbetering van de huidstructuur, wat resulteert in een helderdere en frissere huid.
 8. Strakkere Huid op Hals en Decolleté: De huid op de hals en het decolleté wordt strakker, waardoor ook deze gebieden een jeugdige uitstraling behouden.

Onthoud dat individuele resultaten kunnen variëren, en het is raadzaam realistische verwachtingen te bespreken in het instituut.

Portrait of relaxed young female client getting SMAS ultrasound face lifting massage
Relaxed young female client getting SMAS ultrasound body lifting massage

Duur en Timing van Resultaten na HIFU Behandeling:

 • Eén Behandeling voor Gewenst Resultaat: Indien één behandeling voldoende is, worden de zichtbare resultaten doorgaans merkbaar na circa 2 à 3 maanden.
 • Aantal Behandelingen: De benodigde hoeveelheid behandelingen hangt af van factoren zoals leeftijd en persoonlijke verwachtingen.
 • Resultaten tot Zes Maanden Zichtbaar: Het kan tot zes maanden duren voordat de uiteindelijke resultaten volledig zichtbaar zijn. Gedurende deze tijd ondergaat de huid een verjongingsproces en stimuleert de aanmaak van nieuw collageen.

Het is essentieel om realistische verwachtingen te hebben en de aanbevelingen  op te volgen. Het proces van huidverbetering en collageenopbouw vergt tijd, maar de langetermijnresultaten kunnen opmerkelijk zijn.

Het is essentieel om realistische verwachtingen te hebben en de aanbevelingen  op te volgen. Het proces van huidverbetering en collageenopbouw vergt tijd, maar de langetermijnresultaten kunnen opmerkelijk zijn.